01 jun 2017

Ja dat klopt. Mosterd is een echt familiebedrijf. Vader Jan Piet wordt ondersteund door zijn zonen Peter en Mark. Mosterd is een echte Maaslandse naam, het bedrijf is in 1984 dan ook begonnen op de oude boerderij van zijn vader Jan in het pittoreske dorp. Hier begon de verkoop van een paar ijzeren landhekken en sierhekken en kwamen er steevast op zaterdag klanten langs om een hek naar wens uit te kiezen.

Na verloop van tijd heeft Jan Piet, naast zijn eigen ontwerpen van poorten, de prefab poort in het leven geroepen: Een op maat geprefabriceerde (prefab) poort die kant-en-klaar wordt voorbereid op het bedrijf en in 1 dag wordt geplaatst en aangesloten bij de klant op locatie.

Onze betrokkenheid wordt geroemd. Daar zijn wij blij mee. Want het zegt precies wat wij willen uitstralen: Het geheel moet kloppen en aansluiten op de situatie. Mosterd doet dat.

“Een inrijpoort die klopt met de wensen van de klant, het huis en omgeving.  Daar zijn we ijzersterk in.”

Jan Piet Mosterd

Even een kleine tijdlijn door de jaren heen:

1984
Oprichter Jan Piet Mosterd begint op 11 juli 1984 met de verkoop van landhekken, gemaakt van gebruikte verwarmingsbuizen uit de glastuinbouw.

2004
Uitgegroeid tot een bekende naam in de regio als leverancier van sierhekwerk, verhuist Mosterd naar een nieuwe vestiging en richt zich meer op het leveren en plaatsen van op maat geprefabriceerde poorten.

2018
Mosterd is met zijn vierendertig jaar ervaring een gevestigde naam op het gebied van hekken en deuren en richt zich geheel op het leveren van poorten.

De zonen
Sinds jongs af aan waren de zonen van Jan Piet al in het bedrijf te vinden. Al was het niet mee als loopjongen op de klus, was het wel een hobbyproject van de jongens die weer wat aan het bouwen waren in de werkplaats. Sinds een aantal jaren zijn beide zonen serieus ingestroomd binnen het bedrijf. Peter Mosterd heeft de leiding over Mosterd B.V. en betreft alles wat met poorten en deuren te maken heeft. Mark Mosterd heeft leiding over de afdeling Hekkenwereld welke hij in 2011 binnen het bedrijf heeft opgezet. Hekkenwereld richt zich volledig op de online verkoop van standaard en voordelig hekwerk en is de toonaangevende webshop in hekwerk en onderdelen binnen de Benelux.

Geschreven door
Peter Mosterd