21 mei 2017

Een entreepoort van gemaakt van cortenstaal zorgt voor een unieke uitstraling. Naar wens ontworpen, op maat gemaakt en samen met het roestige oppervlak ontstaat er een opvallend uiterlijk. Het is modern en creëert door de roestlaag een wat landelijke uitstraling. Maar wat is het materiaal nu eigenlijk?

Cortenstaal is een staalsoort met een speciale legering en wordt als volgt gedefinieerd: “Cortenstaal, ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal, is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. De bruine roestkleur is het meest typische uiterlijke kenmerk.”

“Door het gebruik van cortenstaal, krijgt de poort een uniek karakter.”

Arnoud Assies

De klant gaf aan een unieke poort te willen door het gebruik van zo natuurlijk mogelijke materialen, maar met de voordelen van staal. Door de poort en het vaste hekwerk vervolgens vanuit een strak design te produceren, is het een aansluitend geheel met een prachtige uitstraling. “Er is niks leuker dan een project op te leveren aan klanten, waarmee ik ze de hele klantreis heb mogen meenemen door de vele mogelijkheden die er zijn. Als je dan uiteindelijk een super tevreden klant hebt, en een uniek project hebt mogen afronden, ben ik ook pas tevreden.”, aldus Arnoud.

Geschreven door
Mosterd Maasland