20 jun 2018

Deze poort is in ieder opzicht speciaal. De palen zijn naar de stijl van het bestaande metselwerk van de woning opgemetseld, inclusief het toepassen van dezelfde soort steen en voegsel. Aan de onderzijde is het metselwerk bedekt met hardsteen en zijn ook de afdekplaten, huisnummer en briefplaat van de brievenbus uitgevoerd in dit materiaal. Naast deze geïntegreerde brievenbus is ook de gehele besturing van de installatie in de gemetselde paal verwerkt.

Naast het metselwerk is het de combinatie van de poortvleugel en de samenstelling ervan die de gehele uitstraling compleet maakt. In opdracht om een poort te maken die naast een entree ook een duidelijke functie als afsluiting moet zijn en ook uitstralen zijn er zware en brede materialen toegepast. Hoekige lijnen, vierkante spijlen die dicht op elkaar staan, afgewerkt met punten die daar bij aansluiten. Dit samen met een dichte beplating aan de onderzijde en in het geheel bedekt met een mat-zwarte poedercoating. Aanvullend zijn aan de zijkanten waaiers in dezelfde stijl toegepast.

Naast ondergrondse aandrijvingen is de installatie van deze prefab poort verder voorzien met een dubbele fotocel-beveiliging, intercomsysteem, codepaneel en verlichting.

Geschreven door
Peter Mosterd